Fysiotherapie Haps

Kwaliteit, transparantie & doelgerichtheid

Spinal Mouse

 

Rugscan met de SpinalMouse

WERKING
De Spinal Mouse is een soort computermuis waarmee op zeer nauwkeurige wijze informatie wordt verkregen over de stand en de bewegingen van de borst en lendenwervelkolom. De therapeut markeert een aantal plaatsen op de rug, waarna de muis in verschillende standen over de wervelkolom gehaald wordt. Hierdoor is het mogelijk de precieze standen en verplaatsingen van de wervels te meten. Op het computerscherm wordt getoond welke wervelniveaus beperkt zijn in het bewegen.  Door het gebruik van SpinalMouse is een goed inzicht te krijgen in het effect van de behandeling. Metingen van voor en na enkele behandelingen kunnen naast elkaar gezet worden en vergeleken. Tevens is het mogelijk om zijwaartse krommingen (scolioses) van de wervelkolom in kaart te brengen.

BETROUWBAARHEID
De werking van de Spinal Mouse is in diverse wetenschappelijke onderzoeken onderzocht en vergeleken met metingen aan röntgenopnames. Opvallend is de hoge score van betrouwbaarheid van de Spinal Mouse als meetinstrument.

ONDERZOEK AANVRAGEN
Vanaf nu is het mogelijk om onderzocht te worden met de Spinal Mouse. Ook zonder verwijzing mogelijk. De kosten voor het onderzoek bedragen 25 euro. (Deze kosten worden niet vergoed door de verzekering en dient u contant af te rekenen.) Voor dit bedrag worden de bewegingsmogelijkheden van uw wervelkolom in beeld gebracht en geanalyseerd door de (manueel) therapeut. U ontvangt de meetuitslagen op papier. De totale duur van het onderzoek bedraagt ongeveer 20 minuten.