Fysiotherapie Haps

Kwaliteit, transparantie & doelgerichtheid

Origene®

lage rugklachten OriGENE

De stap naar leven zonder rugpijn

Het OriGENE-concept is een behandelmethode die een volledig op de patiënt afgestemde behandeling van rugklachten mogelijk maakt. Waar veel behandelingen zich richten op de bestrijding van de symptomen van rugklachten, richt OriGENE zich op de oorzaak. De behandeling wordt uitgevoerd op het OriGENE-behandeltoestel aan de hand van zorgvuldig opgestelde protocollen. De methode en het toestel werden ontwikkeld onder leiding van de Nederlandse sportarts Frank Bertina. U kunt over het ontstaan meer lezen op; http://www.lagerugklachten.nl/de-behandeling/over-origene

De behandeling van rugklachten vereist maatwerk
Het OriGENE-toestel combineert een aantal belangrijke eigenschappen. Zo wordt de strekbeweging van de onderrug volledig geïsoleerd door bijbewegingen van benen en bekken onmogelijk te maken. Tevens wordt de aard van de belasting die het toestel oplegt, volledig aangepast aan uw individuele mogelijkheden en beperkingen. De behandeling wordt derhalve geheel op u als individu afgestemd (klacht, lengte, gewicht, kracht, mogelijkheden etc.), waarbij de therapeut het toestel instelt met behulp van 7 variabelen. 

Uw rugpijn verholpen
De behandeling kost weinig tijd en vindt gedurende circa 10-12 weken éénmaal per week plaats. Per behandeling is 15 a 20 minuten nodig. In de periode daarna wordt aangeraden om met intervallen van 1-3 maanden evaluatiemomenten in te lassen, waarbij men opkomende klachten meestal in korte tijd afdoende kan behandelen of voorkomen. 

Velen gingen u voor
Met de OriGENE-methode zijn sinds 2005 vele tienduizenden patiënten met succes behandeld. Er worden thans (medio 2013) maandelijks circa 20.000 OriGENE-behandelingen door heel Nederland en Duitsland uitgevoerd. 

Rugklachten & Wetenschap
Mede op basis van ervaringen vanuit de meer dan 55 OriGENE-vestigingen in Nederland voeren verschillende universitaire onderzoeksgroepen en opleidingsinstituten onderzoek naar OriGENE uit. In december 2012 vond de eerste publicatie plaats in het gerenommeerde internationale medisch tijdschrift SPINE

Meer informatie
Uitgebreide informatie kunt u vinden op www.lagerugklachten.nl. Daar kunt u meer lezen over o.a. wetenschappelijk onderzoek, voor wie de behandeling geschikt is en voor wie niet, ervaringen van andere patiënten e.d.. Daarnaast kunt u ook de digitale patiëntenfolder bekijken.