Specialisaties

>
Specialisaties
Fysio6
Manuele therapie

De manueel therapeut is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van patiënten met klachten aan de wervelkolom en alle andere gewrichten in armen en benen.  De therapeut beoordeelt de manier van bewegen en zorgt, indien nodig, voor verbetering in het functioneren van de gewrichten. Hierdoor beweegt u als patiënt weer soepel, neemt de pijn af en het algehele functioneren toe. 

Voor manuele therapie verwijzen we de patiënten binnen onze praktijk naar Peter.  

 

pexels-polina-tankilevitch-3875217
Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat, het bewegend functioneren van kinderen in ontwikkeling en de daarbij mogelijke afwijkingen.  De kinderfysiotherapeut behandelt door middel van observatie, onderzoek en testen en geeft voorlichting en advies. Indien het nodig is werkt de kinderfysiotherapeut samen met andere disciplines zoals de huisarts, jeugdarts, ergotherapeut, lactatiekundige, logopedist of   podotherapeut. 

Marissa is onze kinderfysiotherapeut i.o. 

Fysio3
Revalidatie

Na een operatie is vaak een revalidatietraject nodig om weer terug te komen op het oude niveau. Hiervoor wordt u door de specialist doorverwezen naar een fysiotherapeut. Afhankelijk van de uitgevoerde operatie kijkt de fysiotherapeut samen met u wat er nodig is voor een optimaal herstel. 

De therapie kan bijvoorbeeld bestaan uit het het winnen van de functionaliteit van het aangedane gewricht, maar ook uit het opbouwen van conditie, kracht, lenigheid en/of  snelheid.

Revalidatie na een operatie is mogelijk bij al onze fysiotherapeuten. 

Fysio16
Leefstijlcoaching

De fysiotherapeut leefstijlcoach ondersteunt mensen in het verwerven en behouden van een gezonde leefstijl. Daarbij wordt aandacht besteedt aan diverse factoren: Voeding, beweging, stress, ontspanning en slaap. Er wordt in samenspraak met u een persoonlijk behandelplan opgesteld waarbij de fysiotherapeut tijdens het traject een coachende rol zal aannemen om de gezonde leefstijl te bevorderen, maar bovenal te behouden. De duur en intensiteit van het behandeltraject zijn afhankelijk van de hulpvraag en uw eigen behoeftes. 

Marissa is de fysiotherapeut leefstijlcoach in onze praktijk.

164004338_744008712928353_1895787226390307388_n
COVID-19

Het corona virus kan op zowel ons conditie als de kracht een grote impact hebben. Veel mensen ervaren na het doormaken van COVID-19 vermoeidheidsklachten en allerlei problemen in het voortzetten van de dagelijkse activiteiten. Het kan dan nodig zijn om een revalidatietraject te volgen om optimaal te kunnen herstellen. 

Binnen onze praktijk is Pim gespecialiseerd in de behandeling na COVID-19. Hij zal samen met u een gepersonaliseerd beweegprogramma samenstellen en u begeleiden en coachen in het herstel. 

 

 

Close-up of a needle doing a dry needling in a physiotherapy center.
Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij middels een speciale techniek spieren worden aangeprikt. Hierdoor ontstaat er op een zeer korte termijn ontspanning, wat pijnklachten aanzienlijk kan verminderen.  Bij dry needling wordt gebruikt gemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuur-naald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten.

Dry needling therapie wordt uitgevoerd door Peter.

A therapist sticks bright kinesio tapes to shoulder of a girl
Medical taping

Soms is het nodig om tijdelijk extra steun aan te brengen bij een trauma of na een operatie. Hiervoor kunnen wij gebruik maken van diverse tape technieken (klassiek tapen, sport tape of medical taping concept).In overleg met uw behandelend therapeut wordt gekeken welke methode het beste bij uw klachten past. Ook is er de mogelijkheid om een Brace of hulpmiddelen voor u te bestellen.

Medical taping wordt in onze praktijk door alle fysiotherapeuten toegepast.

 

Physiotherapist assisting senior woman on exercise bike at clinic
Trainingsbegeleiding

Testen is de basis van een verantwoorde training. Wij maken bij het trainen gebruik van de eGym apparatuur. Er wordt een basismeting uitgevoerd om uw huidige fysieke gesteldheid te bepalen en de fundering te leggen voor uw training op onze geavanceerde apparatuur. Door te testen en te meten wordt uw trainingsschema op uw fysieke gesteldheid afgestemd en veilig opgebouwd naar uw specifieke doelen.

De intake wordt altijd uitgevoerd door één van onze fysiotherapeuten zodat u op een verantwoorde manier kan starten met trainen.

 

Female therapist examining knee of senior male patient at hospital ward
Chronische pijnklachten

Indien uw klachten onvoldoende verklaard kunnen worden middels regulier medisch onderzoek, kan er mogelijk een andere oorzaak ten grondslag liggen aan het feit dat u fysieke klachten ervaart. Dit kan zijn door spanning, een verkeerde leefstijl, verkeerd bewegen of overlating van het pijnsysteem door langdurige pijn/ziekte. Ons team brengt uw klachten in kaart en beoordeeld waar op welk vlak de nadruk van de behandeling moet liggen. Op deze wijze kunnen wij u helpen de pijnklachten te verminderen of zelfs volledig te laten verdwijnen.  Indien genoodzaakt verwijzen wij u daarvoor door naar de juiste specialist.